Garlic






Seawal 3000 SM, manafaat bawang putih telah pun digunakan sebagai ubat untuk pelbagaiaplikasi, termasuk jangkitan saluran pernafasan, masalah kulit, jangkitan parasit dan sebagai agen antibiotik dan antimikrobial.

Kini, banyak kajian saintifik melaporkan berkenaan kebolehan bawang putih untukmembersihkan darah dan mengurangkan toksik logam berat, terutamanya terhadap logamneurotoksin (merkuri dan kadmium). Terdapat kuga kajian mengatakan penggunaan bawang putih dalam merawat gangguan usus dan pelbagai keadaan perubatan yang lain.

Walau bagaimanapun, tidak semua makanan tambahan bawang putih yang sama.Kebanyakan kaedah pemprosesan yang digunakan hari ini, termasuk serbuk bawang putihyang dihancurkan, kapsul minyak bawang putih dan pemprosesan untuk menghilangkan bauboleh mengurangkan atau menghapuskan kandungan allicin. Allicin adalah komponen utamayang aktif bawang putih.

Garlic Shaklee diproses secara unik pada suhu pengeringan yang terkawal. Proses inimengekalkan SEMUA allicin. 

Garlic Shaklee tidak menghasilkan bau nafas. Bau nafas yang disebabkan oleh Bawang Putihdisebabkan oleh bau bawang putih dari perut. Garlic Shaklee dicipta khas dimana ia  tidakakan memecah atau dihadamkan sehingga ia melepasi perut dan ke dalam usus kecil. Di samping itu, ia mengandungi campuran manis berbau spermin dan ekstrak rosemary untukmengawal bau yang berkesan